Pages

Wednesday, 12 June 2013

aktiviti hari ni.........

Hari ni macam biasa eina bangun awal pagi solat subuh lepas tu bersiap untuk pergi kerja ......oleh kerana mood x berapa ok .....my dad terpaksa drive kereta antar ank dia tersayang ni ........dalam keta banyak diam je ......sampailah ke tempat keja ,,,,,,,,,,,tengok jam ....awal lagi ......so aku pun buat keja lambat2 .heheheh jgn tiru ye peragai x elok ni............

start jam 7 pagi sampai kul 12.oo tgh layan kerenah kanak2 yg bermacam perangai ........tapi still boleh sabar walaupun dalam hati dah nak marah............tot tet tot tet jamdah pukul 4.00 waktu untuk pulang yeeeee.....tetiba ceria ..balik umah rehat kejap sambil chat ngan kwn sampai pukul 5 ....lps tu on9 fb keja xde apa yg best pun off9 balik ...dgr lagu kat youtube plak sambil tgk2 blog owg ........tetiba rasa nak update  status ......... pkul 6.30 pergi bersiar-siar kat luar umah .......

pukul 7.00 semangat nak tengok cerita teduhan kasih yang tengah hot sekarang ...............




jadi plan mlm ni ingat nak study english, novel dan dll ..........ade ke mcm tu ....hehehehehe...lps tu tido ............

so pengajaran hari ni rancanglah aktiviti harian anda dengan sebaik mungkin jangan jadi macam saya .......yang x beberapa nak teratur ..hehehheh ni tips yang eina nak kongsi 

1-rancang aktiviti anda
2-to do list yang utama dahulu 
3-ikut perancangan anda dengan sebaiknya ..
4- niat nak lakukan yang terbaik ...

* ingat mulakan dengan lafaz bismillah dan sudahi dengan kalimah alhamdulillah......

sekian ,tq ..

No comments:

Post a Comment